Veelgestelde vragen

Heb ik een Doktersvoorschrift nodig?

Om een afspraak te maken en voor de eventuele terugbetaling van uw behandeling is een doktersvoorschrift niet noodzakelijk. Tevens wil ik u erop wijzen dat een acupuncturist geen vervanger is van de huisarts of een geneesheer- specialist. Indien nodig verwijs ik u graag door. Een samenwerking met uw behandelende arts ondersteun ik volledig.

Moet ik in acupunctuur geloven zodat het zou werken?

Neen, Chinese geneeskunde en acupunctuur berust niet op het placebo-effect.
Zo wordt acupunctuur met succes gebruikt bij baby's en bij dieren. Zij kunnen hun behandeling niet begrijpen of er in geloven.

Is een acupunctuurbehandeling pijnlijk?

Het inbrengen van de naald voelt men nauwelijks. Wanneer de naald op de juiste diepte zit, past de therapeut een naaldtechniek toe. Dit geeft hetzij een elektrisch schokje, hetzij een zwaartegevoel. Dat noemen de Chinezen 'Qi' en dit is ook noodzakelijk om invloed uit te oefenen op een acupunctuurpunt.

Hoe snel mag ik resultaat verwachten?

Algemeen kan men stellen, hoe acuter een probleem is, hoe sneller reactie optreedt, hoe chronischer, hoe langzamer. Soms is één behandeling zelfs voldoende om een recente of acute klacht op te lossen. Bij chronische klachten mag men reeds na enkele (4-5) behandelingen beterschap verwachten.

is acupunctuur gevaarlijk?

Neen, acupunctuur is niet gevaarlijk als het door een goed opgeleide therapeut wordt uitgevoerd.

Wordt acupunctuur terugbetaald?

Acupunctuur wordt door enkele mutualiteiten gedeeltelijk terugbetaald.
Informatie hierover is te verkrijgen bij uw ziekenfonds.
Ook een aantal verzekeringsmaatschappijen betalen Acupunctuur gedeeltelijk terug, in het kader van (sport) ongevallen- en hospitalisatieverzekering.
U vindt deze informatie in uw polisvoorwaarden of bij uw makelaar.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.