Bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap

Bekkenpijn/bekkeninstabiliteit en rugpijn tijdens de zwangerschap

bekkeninstabiliteitDoor het toenemende gewicht van je buik loop je al sneller met een meer holle rug, wat vaak tot lage rugpijn leidt door verkramping van je rugspieren.

Door bepaalde hormonen tijdens de zwangerschap gaan de ligamenten en spieren die rond het bekken zitten lakser worden en komt er een kleine speling in de gewrichten van het bekken (de 2 SI gewrichten, zijn de 2 gewrichten van de bekkenkammen met het heiligbeen en de symfysisch pubis, is het gewricht tussen de 2 schaambeenderen). Hierdoor ontstaat er een instabiliteit van het bekken.

symptomen? wat voel je:

- pijn thv lage rug en bekken, schaambeen, met mogelijk uitstraling tot in de bil, achterkant bovenbeen en lies.

- startpijn: pijn bij in gang schieten.

- napijn: pijn na de inspanning.

- pijn bij te lang in dezelfde houding staan/zitten/liggen.

- waggelgang: schuifelend stappen.

Heb je hier al last van tijdens de zwangerschap, dan kan je op elk moment in je zwangerschap starten met kinesitherapie speciaal voor deze klachten. (Massage, houdingsadvies, tips voor uitvoering van dagelijkse activiteiten en stabilisatieoefeningen worden aangeleerd ter behandeling en voorkoming van verdere klachten).

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.