Sporttaping en kinesiotaping

Sporttaping

sporttapeSporttape is bedoeld om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen tijdens het sporten. Een gewricht kan in een bepaalde richting worden vastgezet om overreking of afscheuring te voorkomen. Het wordt veelal gebruikt na een blessure om spieren en/of banden (bv enkelverstuiking) die zijn aangedaan te ondersteunen tijdens het hervatten van de training. Het blessuregebied kan zich dan beter aanpassen en herstellen naar gelang de belasting waardoor de kans op een nieuwe blessure tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor zullen de vezels van bijvoorbeeld de enkelbanden zich in de juiste richting verstevigen.

Kinesiotaping

Modus KinesioTapeKinesiotaping is afkomsting uit Japan waar het werd gebruikt om het zenuwstelsel en het herstel van spieren op een natuurlijke wijze te bevorderen. Kinesiotaping kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo wordt het gebruikt als ondersteuning van spieren of spierversterkend. Door het aanbrengen van deze tape gaan de spieren geholpen worden en gaat de tape een deel van de functie van de spieren overnemen waardoor de spieren onder minder spanning komen te staan. Hierdoor kunnen overbelaste spieren sneller recuperen. Een andere reden waarom kinesiotape gebruikt wordt is voor drainage. De tape wordt dan op een bepaalde manier aangebracht waardoor er tractie ontstaat tussen de verschillende weefsellagen die doorheen het lichaam lopen. Op die manier wordt de drainage in de verschillende weefsel bevorderd en wordt het genezingsproces versneld.


Verschil tussen een gewone sporttape en kinesiotape

Het grote verschil ligt in het feit dat kinesiotape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte terwijl gewone sporttape niet kan rekken. Bij het gebruik van kinesiotape wordt de persoon gewaarschuwd wanneer deze op het einde van de rek begint te komen omdat de bewegingsvrijheid steeds moeilijker wordt naarmate men verder beweegt. Bij een gewone sporttape is geen rek mogelijk en zal een beweging bruusk gestopt worden wanneer de tape gerekt wordt of wanneer de tape in werking treed om verder beweging te beperken. Een ander groot verschil is dat sporttape vooral gericht is op het beperken van pijnlijke bewegingen wat leidt tot drukverhoging. Kinesiotape daar en tegen is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en de stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt. Een laatste belangrijk verschil is dat kinesiotape is samengesteld uit stoffen waar zo goed als geen allergische reactie op gebeurd in tegenstelling tot gewone sporttape waarin zink wordt gebruikt en waar vaak een allergische reactie op gebeurd.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.