Tarieven

Kinesitherapie

Beste patiënten,

Voor het 5e jaar op rij krijgen wij als kinesitherapeuten geen waardering van ons beroep van minister van volksgezondheid Maggie De Block.

Een beperkte indexering, de discriminatie in terugbetaling door de ziekenfondsen voor de patiënt voor ongeconventioneerde kinesisten is voor ons en onze beroepsvereniging Axxon onaanvaardbaar.

Vorig jaar hebben reeds 20% van de kinesisten ervoor gekozen om niet toe te treden tot de conventie, waaronder ikzelf ook. Ook dit jaar kies ik om te deconventioneren, wat wil zeggen dat mijn tarieven vrij zijn.


De ingewikkelde vooropgestelde tarieven van het Riziv maken het voor ons en de patiënt heel ingewikkeld en onaanvaardbaar. (bv. courante aandoening: 1e zitting: 30 euro, 2-5e zitting: 24 euro, vanaf de 6e zitting: 22,63 euro; wat wil zeggen dat mijn behandelingen na de 6e zitting minder waard zijn: helemaal NIET mee eens!)

Daarom hou ik mij aan de volgende eerlijke tarieven:
- Courante aandoening: 32 euro (Maartje) - 30 euro (Lotte en Chana)
- Fa - Fb en E pathologie: 32 euro (Maartje) - 30 euro (Lotte en Chana)
- Pré - postnatale kinesitherapie: 35 euro
(de terugbetaling is afhankelijk van je statuut bij je mutualiteit)


Persoonlijke redenen voor mij om gedeconventioneerd te blijven en mijn tarieven eerlijk aan te passen zijn veelvuldig:

  • De vooropgestelde honoraria van het riziv stemmen niet overeen met mijn vele specialisaties die ik bijkomend gedaan heb: sportrevalidatie, pre- en postnatale kinesitherapie, manuele therapie, lymfedrainage, rugscholing.
  • Iedere patiënt krijgt een persoonlijke behandeling op maat en er wordt individueel gewerkt (en niet met 3 patiënten tegelijk).
  • Ik wil kwaliteitsvolle zorg blijven bieden binnen mijn specialisaties en blijf hierdoor constant bijscholen.

Hebben jullie nog vragen hieromtrent, mogen jullie me zeker aanspreken.

Ik dank jullie alvst voor jullie begrip en ik ijver verder voor professionele kinesitherapie met hart en ziel!!!

x, Maartje

We hopen dat meer kinesisten deconventioneren (40% + 1: wat wil zeggen dat de conventie wegvalt en we een duidelijk signaal kunnen geven aan onze minister Magie De Block dat het zo echt niet verder kan!)

Afspraak annuleren

Een afspraak dient u tenminste 24 uur op voorhand te annuleren, zo niet wordt deze alsnog in rekening gebracht.

Betaling

Op het einde van al uw behandelingen, meestal na 9 beurten (of tussentijds bij een lange behandelperiode) krijgt u een overschrijvingsformulier mee die binnen de 14 dagen dient betaald te worden. U krijgt dan ook uw getuigschrift voor verstrekte hulp mee waarmee u naar uw ziekenfonds kan voor de terugvordering.

Acupunctuur

Eerste consultatie: intakegesprek + behandeling: 70 euro

Volgende consultaties: 40 euro

De tarieven voor begeleiding tijdens stoppen met roken en gewichtsverlies kan je vinden onder deze topics.

Alle behandelingen kunnen alleen cash betaald worden.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.