Wie zijn wij?

Maartje Kuyken
Praktijk voor kinesitherapie en acupunctuur.

Ik ben Maartje Kuyken geboren op 21 mei 1984. IK woon samen met mijn partner Maarten en 2 dochtertjes, Flo (2015) en Maxe (2016) in het gezellige centrum van Lommel. Heb van jongs af aan altijd heel graag gesport. Hierdoor ging mijn richting in de middelbare school uit naar Lichamelijke opvoeding en sport en na de schooluren kon je mij meermaals per week op de ijsbaan vinden, waar ik hard trainde als kunstschaatsster. Mijn interesse in het menselijk lichaam bleef groeien en ben een masteropleiding kinesitherapie aan de PHL in Hasselt gaan volgen. Na deze opleiding ben ik mij nog gaan specialiseren in sportkinesitherapie aan de KU Leuven. (master in de muskeloskeletale revalidatiewetenschappen, 2010).

Ik werk sinds 2009 als zelfstandig kinesitherapeut in mijn eigen praktijk die deel uitmaakt van een fitnesscentrum (I-fitness Lommel). Door de jaren ervaring die ik heb opgedaan als kinesitherapeut, merkte ik dat bepaalde problemen een andere aanpak nodig hebben, dan louter en alleen naar de symptomen en plaats van pijn te kijken. " Ons lichaam is met onze geest verbonden": in deze visie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) kan je door middel van acupunctuur oplossingen vinden voor problemen waar we de mens als 1 geheel moeten zien, het lichamelijke en het psychische kunnen elkaar beïnvloeden. Door deze denkwijze ben ik in 2013 de opleiding tot acupuncturist gaan volgen aan het ICZO te Lier. Sinds vorig jaar behoor ik dan ook tot één van de erkende acupuncturisten in België. Mijn interesse in de traditionele Chinese geneeskunde is zodanig geprikkeld, dat ik zeker en vast nog niet stop met mij bij te scholen.

Een geïntegreerde samenwerking met de Westerse Geneeskunde is hoe dan ook vanzelfsprekend. De objectieve analyse van de Westerse diagnostiek, aangevuld of ondersteund met een subtiele energetische onderzoeks- en behandelingsmethode :
" de acupunctuur " !

Vervolgopleidingen en specialisaties:
- Lymfedrainage volgens Léduc (2011, HUB Brussel).
- Manuele therapie (2014, VMTV Hasselt).
- Acupunctuur en rookstopbegeleiding (2014, ICZO Lier).
- ooracupunctuur volgens NADA (2014, ICZO Lier)
- pre en postnatale kinesitherapie: zwangerschapsbegeleiding ‘Lief Portael’ (2016, ICZO Lier)
- infertiliteitsproblemen en acupunctuur (2017, ICZO Lier)
- acupunctuur tijdens zwangerschap en geboorte (mei 2018)

 

Lotte Joosten

Ik ben Lotte Joosten, geboren op 31 maart 1995 in Lommel. In juni 2018 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UHasselt. Ik koos voor de afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, met als specialisatie sport.

Tijdens mijn stages merkte ik dat dit een goede keuze was; sporters revalideren en begeleiden bij de terugkeer naar hun sport geeft mij voldoening. Daarom is het super interessant om in de praktijk van Maartje te werken, waar de hele fitnessruimte ook gebruikt kan worden tijdens de revalidatie. Sinds september 2018 werk ik in de praktijk.

Daarnaast werk ik ook als kinesist voor de basketbalclub van Lommel. Mijn plan is om nog veel bijscholingen te volgen om te kunnen blijven groeien. De eerstvolgende opleiding op het programma gaat over de behandeling van hoofdpijn en nekklachten.

 

 

 

 

 
Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.